+

In dit kook-kijkboek voor barre tijden richten wij ons op de keuken

van de armen in het zuiden van Italië; gezond eten met een krap budget.

Informatie over gezonde voeding, tips en recepten, verluchtigd met

bijzonder fotografie.

•  luxe gebonden uitgave met leeslint

•  drukwerk: zwart met twee steunkleuren

•  afbeeldingen, Polaroid 55  in tri-toon gedrukt

•  164 pagina's  / formaat 17 x 22 cm

•  2009 / isbn: 978-90-806448-6-1

•  prijs: € 29,– (uitverkocht)

 

"La Cucina Povera – de arme keuken – is het zesde kookboek dat Roelf Holtrop en Hans

Morren hebben gemaakt. Wat je nu echt een serie kunt noemen, munt uit door de

prachtige uitvoering en de prettige receptuur. Bovendien zit het boek vol  met aardige

feiten over voeding (bij elk recept de voedingswaarden!).

Hier dus met name de voeding van de armen – en zijn we dat niet allemaal een beetje

in deze crisistijd? – gelardeerd met literaire citaten... Geen gelikte, kleurige foto's van

recepten, maar mooie gestileerde zwart-wit foto's. De citaten zijn vaak zeer onthullend

en stemmen tot nadenken: 'Si stava meglio quande si stavo peggio', vertaald als:

'We zouden er beter aan toe zijn als het slechter met ons zou gaan'... beter arm in Italië

dan in Nederland denk je dan."

Johannes van Dam, Het Parool, 28 maart 2009

 

"Een Italiaans kookboek voor barre tijden: La Cucina Povera, letterlijk 'De arme keuken',

bewijst dat heerlijk en gezond Italiaans eten ook kan met een krap budget. Het is het

zesde deel in de prachtige serie kook-kijkboeken van Holtrop en Morren en richt zich

ditmaal op de Zuid-Italiaanse keuken.

Behalve aan goede ingrediënten in Holtrops recepten is ook aan de ingrediënten van

deze fraaie uitgave veel aandacht besteed. De zwart-witfotografie van Morren en zijn

bescheiden kleurgebruik ondersteunen de basisgedacht van 'la cucina povera': met

beperkte middelen kun je toch iets moois/lekkers maken. In tijden van crisis een fijne

boodschap."

De Smaak van Italië, september 2009